4.50

Helle kook

Soome presidendiproua kook, mis on valmistatud mandlibeseest ja kohvikreemist.

Soome kolmanda presidendi Pehr Evind Svinhufvudi proua Ellen armastas korraldada Helisingis presidendilossis vastuvõtte, kus pakkus nooblitele prouadale delikatesse. Helle kook oli kõige menukam ja armastatum maiustus 30-ndatel ja on tänapäeval üks soomlaste lemmikkooke.  

Gluteenivaba!

Säilivusaeg 10 päeva temperatuuril +4º ± 2º C

100 g toote toiteväärtus:
Energiat:        523kcal; 2187kJ
Valke:            3g
Süsivesikuid:  36g
Rasvu:           46g

Kommentaarid

1

Oksana 07.03.2016

väga-väga magus!

2

Лариса 11.10.2015

Очень вкусный торт! На безглютеновой диете ничего вкуснее не ела!

3

Urve 05.02.2015

Väga maitsev kook. Ostan kindlasti veel:)

4

Laura Sofia 20.01.2015

Koogil pole viga, veidi liiga magus.

5

Annika 31.10.2014

Söön seda kooki päris tihti,üks minu lemmikutest (olen tsöliaakiahaige). Aga täna proovin seda ise teha.Suur tänu nii maitsva koogi eest!

6

Liv 26.05.2014

Sõltuvusttekitavalt hea tort! Ootan taaskohtumist.

7

eva 22.12.2013

liiga magus ! 50 % VÄHEM SUHKRUT ja oleks mõnus.kaneel võiks koogi peal olla ka :)

8

Аркадий 25.11.2013

Когда-то моим любимым тортом был Киевский, делела фирма Refekst. Теперь - Helle. О-очень вкусно!

9

Ellen Svinhufvudi mandlitort 28.02.2013

Ellen Svinhufvudi mandlitort http://www.nami-nami.ee/Recipe/View/5695 Ellen Svinhufvud oli Soome kolmanda presidendi Pehr Evind Svinhufvudi (1931-1937) abikaasa ning alltoodud mandlitort oli üks presidendiproua lemmikutest. Kook ei sisalda gluteeni, seega sobib ka tsöliaakiahaigetele. Koostis: Mandli-beseepõhjad: o 3,5 dl tuhksuhkrut o 2 dl e. umbes 6 munavalget o 150 g jahvatatud mandleid • Mandli-kohvikreem: o 1,5 dl valmis kohvi o 5 sl suhkrut o 1,5 dl rõõska koort o 300 g magedat võid o 100 g jahvatatud mandleid • Kaunistuseks: o 25 g mandlilaaste o tuhksuhkrut Valmistamine: Kata 2 ahjuplaati küpsetuspaberiga. Mõõda tuhksuhkur ja munavalged kaussi ning seejärel klopi elektrimikseriga umbes 20 minutit, kuni saad hästi tugeva munavalgevahu. Sega jahvatatud mandlid hästi ettevaatlikult munavalgevahu hulka. Jaota mandlibesee küpsetusplaatidele, nii et saad neli umbes 18x25 cm suurust ristkülikult. Pane mõlemad plaadid korraga ahju ning küpseta 125-kraadises ahjus umbes 1,5 tundi, kuni mandlibeseepõhjad on täiesti kuivad ja küpsed. Vaheta küpsetusplaatide positsiooni ahjus paar korda. Eemalda mandlibeseepõhjad ettevaatlikult küpsetuspaberilt ning lase restil jahtuda. Sega kuum kohvi suhkruga, lisa rõõsk koor ning lase jahtuda. Klopi või vahule, klopi vähehaaval juurde koorekohvi. Viimasena lisa jahvatatud mandlid. Määri täidis täiesti jahtunud beseepõhjadele ning tõsta tordikihid teineteise peale. Rösti mandlilaastud kuival praepannil tasasel tulel kuldseks. Jahuta ja puista tordile. Sõelu tordile veidi tuhksuhkrut ning hoia torti kuni serveerimiseni külmkapis.

10

Kati 25.02.2013

Nii vahva, et poest saab lõpuks gluteenivaba valmiskooki, mis lisaks kõigele muule on ka väga maitsev :) Suur tänu :)

11

aino 22.02.2013

soovin retsepti

12

aino 22.02.2013

soovin retsepti

13

Pekka 20.02.2013

Ellen Svinhufvudin kakku 5 munanvalkuaista 200 g tomusokeria 100 g mantelirouhetta 50 g hasselpähkinärouhetta 300 g voita 1 ½ dl vahvaa kahvia 1 ½ dl kuohukermaa 4 rkl sokeria 1 tl suolaa 1 ½ dl paahdettuja mantelilastuja Vatkaa valkuaiset ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää manteli- ja pähkinärouheet varovasti vaahtoon. Levitä taikina levyksi uunipellille voipaperin päälle. Kypsennä 125 asteessa noin tunti. Anna levyn jäähtyä hieman ja leikkaa se 4 osaan. Sulata sokeri kerma-kahviseokseen. Lisää kahviseos huoneenlämpöiseen voihin voimakkaasti vatkaten. Lado jäähtyneet marenkilevyt päällekkäin ja laita väliin voikreemiä. Voitele kakun pinta ja reunat kreemillä. Koristele paahdetuilla mantelilastuilla. Tarina repeptin takana:

14

Irina 07.02.2013

Tere! Va*ga maitse tort!!! Mina otsin recept. Andke mulle, palun, tahaksin prooviga ise tegema! Aita*h! irinatt1957@gmail.com

Kinnituskood Audio Reload Image